Snorklaaminen on helppo tapa nähdä merta – SLAM Suursaari Race

Snorklaaminen on helppo tapa nähdä merta

  • Etusivu
  • Snorklaaminen on helppo tapa nähdä merta

Snorklaaminen on helppo tapa nähdä merta

Kategoria: Blog

Kuka meistä ei olisi nähnyt sosiaalisessa mediassa ja uutissivustoilla kauniita merenalaisia kuvia, jotka houkuttelevat tutustumaan salaperäiseen mereen. Meret muodostavat ison osan maapallosta ja merta on tutkittu vasta muutamien prosenttien verran. Uskotaan, että merten pohjassa asuu lukemattomia kala- ja kasvilajeja, joista me emme vielä ole tietoisia. Samalla tavalla kuin mantereella sademetsistä löytyy jatkuvasti uusia yksilöitä, sitä tapahtuu merillä jatkuvasti. Meret kuuluvat usein myös hakukriteeriksi, kun suomalaiset etsivät lomakohdetta.Vaikka Suomea ympäröivä Itämeri on yhtä mielenkiintoinen, halutaan monesti ulkomailla hakea sitä läpinäkyvää, turkoosia vettä. Vietetään aikaa rannalla ottaen aurinkoa tai harrastaen vaikka lentopalloa, sekä tietysti nautitaan muutama kylmä juoma rantabaarissa. Jostain syystä monet turistit eivät kuitenkaan anna merien kertoa kaikkia tarinoitaan. Sukeltaminen saattaa tuntua monelle haasteelliselta ja siinä onkin omat turvariskinsä. Tarvitset sukellukseen sukelluskortin ja välineitä. Lisäksi sukeltamisessa on muutamat säännöt, kuten se, että miten nopeasti veden alle saa mennä ja paljon muuta.Snorklaus on erinomainen ja helppo vaihtoehto, jota voi harrastaa niin Itämeressä kuin tietysti lähes kaikissa lomakohteissa. Mikäli tiedät, että olet matkalla sellaiseen paikkaan, missä meri on lähellä, harkitse snorklaus tarvikkeiden mukaan ottamista. Jos matkalaukkuun ei mahdu, älä huoli – niitä saa nykyisin vuokrattua erilaisista paikoista. Maailman meriltä voi lähteä etsimään koralliriuttoja, uponneita tai upotettuja laivoja sekä tietysti yksinkertaisesti merenpohjaa. Erilaiset merenpohjat ovat yllättävän monipuolisia ja niissä pääsee näkemään lajeja, joista ei kerrota edes koulujen kirjoissa. Jos eläimet ja kasvit ovat lähellä sydäntä, tutustuminen merenalaiseen maailmaan voi olla juuri se, mitä lomalle kaipasit.

Ympäristöystävällinen snorklaus

Ympäristöystävällinen snorklaus

Snorklauksessa parasta on se, että se ei sellaisenaan kuormita luontoa juuri ollenkaan. Oikein snorklatessa et jätä mereen roskia tai mitään muutakaan jälkeä itsestäsi. Hienointa on vielä se, jos pystyt hankkimaan tarvikkeet kierrätetyistä materiaaleista. Jos ostaa kerralla kunnolla snorklaus tarvikkeet, et silloin kuormita luontoa. Niihin kannattaakin sijoittaa, jotta ne eivät menisi parin ensimmäisen käyttökerran jälkeen rikki. Snorklaukseen tarvitset tietysti snorkkelin, uimalasit, räpylät ja lipun, jolla voit merkitä sijaintisi. On tärkeää, että muut merellä kulkijat näkevät snorklaajat kauas.Monissa lomakohteissa voi snorklata lähellä rantaa, joten sinun ei tarvitse varata erikseen laivaa tai snorklausmatkaa sitä varten. Joissain tapauksissa voit esimerkiksi vuokrata suppauskamat samalla ja tehdä reissun, jossa nautit kaikesta mahdollisesta kerralla.

Miten aloittaa?

Snorklauksen voi aloittaa yksinkertaisesti pukemalla snorklaus tarvikkeet päälle ja menemällä uimaan. Muista ottaa huomiolippu mukaan ja tietysti eväät! Snorklaus, kuten uinti yleisestikin, ei ole helppoa hommaa ja lepo on välillä tärkeää. Snorklaamaan voi lähteä melkein miltä rannalta vain. Kannattaa ottaa etukäteen selvää mielenkiintoisista snorklauskohteista. Esimerkiksi Kyproksella snorklaus on mahtava tapa tutustua paikalliseen merielämään. Rannalta pääsee helposti menemään snorklaamiseen sopiville kallioille ja veden alle, jossa näkee vaikka pallokaloja.Maailmasta löytyy erilaisia snorklauskohteita riippuen siitä, mitä haluat nähdä. Upotetut ja uponneet, sekä kariutuneet laivat ovat varmasti yksi mielenkiintoisimpia kohteita, joita kannattaa käydä katsomassa. Niiden mukana tulee paljon historiaa ja pääset näkemään, kuinka veden alla elävä luonto ottaa alukset haltuunsa.

Uppoivat aluksen sukellusta

Snorklatessa tulee pitää mielessä omat kyvyt ja taidot, joten pidä huolta itsestäsi. Älä yliarvioi osaamistasi! Mieluummin kannattaa pitää usein taukoja ja palata aina veteen taukojen jälkeen. Aurinkokohteissa suosittelemme muistamaan aurinkorasvan, sillä monesti snorklauksessa näkyy aina jokin kehonosa vedenpinnan yllä. Snorklauksessa kannattaakin ottaa rauhassa, nauttia ympäristöä ja tutkia uusia alueita. Suosittelemme lähteä uimaan vähintään yhden ystävän kanssa ja aina ilmoittaa jollekin, joka ei lähde mukaan, mihin olette menossa. Näillä tiedoilla voi lähteä tutustumaan maailman meriin yllättävänkin helposti!