Vesiurheilua – SLAM Suursaari Race

Vesiurheilua

Vesiurheilua

Kategoria: Blog

On paljon urheilulajeja, joihin liittyy vettä eli vesiurheilulajeja. Ne vaihtelevat aktiviteeteista, joihin kuuluu yksi henkilö, kuten sukellus ja uinti, joukkueurheiluun, kuten veneilyyn ja vedenalaiseen jalkapalloon. Vesiurheilu jaetaan kolmeen osaan: vedessä oleviin, kuten vesijuoksu, uinti ja vesipallo, veden päällä oleviin, kuten melonta, kalastus ja vesihiihto ja vedenpinnan alla oleviin, kuten luolasukeltaminen, vapaasukeltaminen ja vedenalainen rugby.

Veden yläpuolella tehtävät aktiviteetit

Paljasjalka-hiihto on vesihiihtoa moottoriveneen takana ilman vesisuksia, jota kutsutaan yleisesti nimellä. Tämä edellyttää, että hiihtäjä kulkee suuremmilla nopeuksilla kuin perinteinen vesihiihto, eli noin 50-70 kilometriä tunnissa. Tarvittava nopeus, joka tarvitaan hiihtäjän pitämiseksi pystyssä, vauhti kuitenkin vaihtelee painon mukaan ja voidaan arvioida seuraavalla kaavalla: kg / 10 + 20, jossa kg on hiihtäjän paino kiloina ja tulos on kilometreinä tunnissa. Jotta voit harrastaa tätä tarvitset veneen, narun ja kahvan ja kypärän. Veneily on rento aktiviteetti veneellä tai veneen virkistyskäytössä riippumatta siitä, onko sinulla moottorivene, purjevene tai ihmisvoimalla toimiva alus, kuten soutu- ja, voit myös keskittyä itse matkaan, tai nauttia urheilutoiminnasta, kuten kalastuksesta tai vesihiihdosta. Se on suosittua toiminta, ja maailmassa on miljoonia veneilijöitä. Vapaa-ajan veneet, joita kutsutaan joskus huvialuksiksi, jotka ovat erityisesti vähemmän urheilutoiminnalle, kuuluvat useisiin suuriin luokkiin ja alaluokkiin. Laajiin luokkiin kuuluvat purjeveneet, jotka ovat yleensä alle 5 metriä, purjehdusveneet, ja pienet moottoriveneet, paddlesports -veneet, kuten kajakit, soutukuoret, kanootit, moottoriveneet, jotka ovat 5-8 metriä pitkiä, joko perämoottorillinen, perävetolaiteellinen tai sisämoottorillinen, daysailer-veneet, jotka ovat 4-8 metriä pitkiä tai risteilijät, jotka ovat 8–20 metriä pitkiä, ja purjeveneet, jotka ovat  8–20 metriä pitkiä. Veneiden kilpa-ajoneuvoissa on kolme laajaa luokkaa, jotka määrittelevät, miten vesikulkuneuvoa käytetään. Itsekulkevat, ihmisvoimalla käyvät veneet tai tuuli- ja purjeveneet tai moottoroidut veneet. Tälläisiä kilpailuja pidetään muun muassa Japanissa. Kanoottipolo, on yksi melonta-alan kilpailukykyisistä harjoituksista. Polo yhdistää veneily- ja pallokäsittelytaidot yhteystietopeliin, jossa taktiikka ja paikallinen pelaaminen ovat yhtä tärkeitä kuin yksittäisten urheilijoiden nopeus ja kunto. Peli vaatii erinomaista tiimityötä ja edistää sekä yleisiä melontataitoja että muita urheilun ainutlaatuisia tekniikoita. Jokaisella tiimillä on viisi pelaajaa, ja enintään kolme varajäsentä, jotka kilpailevat kuka tekee enemmän maaleja maaliin, joka on kaksi metriä veden yläpuolella. Palloa voi heittää käsin tai melan kanssa, melalla voidaan myös syöttää pallo pelaajien välillä. Kenttä voidaan asettaa uima-altaille tai mihin tahansa missä on vettä. Kajakit on suunniteltu erityisesti pololle ja ovat nopeampia ja kevyempiä kuin tyypilliset kajakit, jotka antavat heille erinomaisen ohjattavuuden. Polo-meloissa on paksut pyöristetyt reunat loukkaantumisen estämiseksi. Melat ovat myös erittäin kevyitä.

Vedessä tai veden alla tehtävät aktiviteetit

Sukellus on urheilu, jossa sukeltaja hyppää tai putoaa alustalta tai ponnahduslaudalta, yleensä akrobatiaa suoritettaessa. Sukellus on kansainvälisesti tunnustettu urheilu, joka kuuluu olympialaisiin. Sukellus on yksi suosituimmista olympiakisoista. Jotkut ammattilaiset sukeltajat olivat alun perin voimistelijoita tai tanssijoita, sillä molemmilla urheilulajeilla on samanlaiset ominaisuudet sukelluksen kanssa. Vapaasukellus, on vedenalainen sukellus, joka perustuu hengityksenpidätykseen, sukeltaessa jos sinun täytyy hengittää sinun täytyy nousta pintaan hengittämään. Tässä sukellus tyylissä ei käytetä hengityslaitteita. Hengityssuojan rajoitusten lisäksi syvälle sukeltamisen lisäksi sukeltaja altistuu korkealle veden paineelle. Vedenalainen jalkapallo on kahden joukkueen urheilu, jolla on yhteisiä elementtejä vedenalaisen jääkiekon ja vedenalaisen rugbyn kanssa. Kuten molemmissa peleissä, sitä pelataan uima-altaassa, jossa on snorklauslaitteita. Pelin tavoitteena on kuljettaa palloa altaan toiselta puolelta toiselle puolelle ja tehdä maali. Maalina toimii altaan reunassa oleva kouru. Sitä pelataan muun muassa Kanadassa.

Vedessä tai veden alla tehtävät aktiviteetit